Ђуровић: Наши министри биће
препознатљиви и

Ђуровић: Наши министри биће препознатљиви и "утегнуће" Владу

Ова парламентарна већина ће увести Црну Гору у Европску унију, казао је посланик Нове српске демократије Дејан Ђуровић током гостовања у емисији “Са Српском у центар” на Српској РТВ, додајући да у Бриселу нико није постављао питање како неко из НСД-а може да се залаже за европски пут Црне Горе.

“Већ други пут сам био у Бриселу на конференцији, овога пута са посланицом Јеленом Божовић из НСД и нико није постављао питање како то неко ко је из НСД може да се залаже за европски пут Црне Горе. Могу пренијети слику да смо добро дочекани и да је много топлија атмосфера. Имали смо сусрете са сенатором из Француске и посланицом из Италије. Осјетили смо њихово задовољство што смо на прагу уласка у ЕУ. Мишљења сам да ће ова парламентарна већина увести Црну Гору у ЕУ”, казао је Ђуровић.

Он је поручио и да су резултати парламента немјерљиви, те да је парламентарна већина постигла огроман напредак.

“Рад парламента је оно што је оставило утисак и печат код наших европских партнера. Чудновато је можда грађанима Црне Горе, посебно медијима који су под патронатом ДПС-а и презентовали нас као антиевропљане, ми сми дали највећи допринос за улазак у ЕУ и то не на мала врата него онако како доликује Црној Гори”, истакао је Ђуровић.

Осврћући се на ситуацију у парламенту Главног града, Ђуровић је казао да су неслагања и различита мишљења у парламентаризму сасвим дозвољена.

“ПЕС у овом тренутку можда има нека искушења. Мислим да нико себи неће дозволити луксуз политичке претумбације. Сви желе своје мјесто под Сунцем и то је прихватљиво, али великих политичких турбуленција готово сам сигуран да неће бити”, истакао је Ђуровић.

Када је ријеч о реконструкцији Владе, Ђуровић је казао да ће коалиција ЗБЦГ резултате које има у парламенту спровести и када буде дио Владе, те да има кадровска рјешења.

”Мислим да ћемо имати најбоља кадровска рјешења, тако да сам миран у очекивању политичке будућности Црне Горе и сигурно је да ће ова параламентарна већина урадити све што је најзначајније по питању Црне Горе и њеног интереса”, рекао је Ђуровић.

Он додаје да опозиција, форсирајући причу да коалиција ЗБЦГ тежи да што прије уђе у Владу, шири неистину.

“Мислимо да би наш улазак у Владу дао на чврстоћи и јачини Владе, али ако се то деси 15. новембра у тренутку кад будемо бирали, односно усвајали нови буџет, никакав проблем неће бити. Ми смо фокусирани на 15. новембар, уколико се деси прије, мислим да ће то бити интерес Владе и Црне Горе. Што се нас тиче ми смо врло стрпљиви и поштујемо уговор. Ја очекујем да ће наши будући министри бити препознатљиви и да ће донијети једну нову снагу Влади Црне Горе, и да ће “утегнути“ Владу по том питању. Нове снаге ће, са одређеним политичким искуством, са ауторитетом сигурно бити нека нова снага те будуће Владе”, поручио је Дејан Ђуровић.

Подсјетио је и да коалиција ЗБЦГ баштини политику помирења, те да ће опозиционе партије проћи као СДП уколило наставе да шире нетрпељивост.

“Када је ЗБЦГ ушла у предсједничку кампању и кад је предсједник НСД-а ушао са мотом помирења Црне Горе, НСД је жртвовала један број гласача да би сасвим нови пут направила у Црној Гори. Тај пут се показао врло исправним и показао је како треба Црна Гора да изгледа у будућности. Имамо еластицитета да издржимо нападе у парламенту не желећи да продубљујемо старе свађе и ране, већ желећи да Црна Гора крене другим путем. У том новом путу чини ми се да неке политичке партије себе не могу да пронађу, посебно мислим на партије које долазе из опозиције. Видјели сте на примјер да је СДП искочила из политичке игре, мислим да ће се то десити и на неким сљедећим изборима још неким партијама, ако се не буду прилагодиле новом тренду”, закључио је Ђуровић.


Датум: 21.03.2024.
Close
Close