Мандић разговарао са делегацијом
Интерпарламентарне Скупштине Православља

Мандић разговарао са делегацијом Интерпарламентарне Скупштине Православља

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић разговарао је данас са делегацијом Интерпарламентарне Скупштине Православља чији члан је и наша земља.

Предсједник Мандић је прије свега делегацији пожелио добродошлицу у Црну Гору, истичући задовољство поводом данашњег сусрета.

Предсједник Скупштине је истакао да је већина становника Црне Горе православне вјероисповјести и да они заједно са припадницима других вјерских заједница чине складну заједницу и мозаик који краси нашу земљу.

Генерални секретар Интерпарламентарне Скупштине Православља Маxимос Цхаракопоулос  се у име делегације захвалио предсједнику Мандићу на пријему, додајући да њихову организацију чине представници парламената 25 земаља чланица и да је циљ организације промовисање хришћанске, али и кулутуролошке димензије Православља и развој дијалога са другим монотеистичким религијама.

У том контексту, генерални секретар је исказао жељу да Скупштина Црне Горе, као званични представник државе чланице, именује своју званичну делегацију за предстојећу Сједницу Скупштине Православља.


Датум: 27.03.2024.
Close
Close