Радуновић учествовао на међупарламентарном
форуму делегација ПС ОЕБС из југоисточне Европе

Радуновић учествовао на међупарламентарном форуму делегација ПС ОЕБС из југоисточне Европе

Шеф Делегације Скупштине Црне Горе у Парламентарној скупштини Организације за европску безбједност и сарадњу (ПС ОЕБС) Славен Радуновић учествоваo је на Међупарламентарном форуму делегација ПС ОЕБС-а из Југоисточне Европе, који се одржао 13. и 14. априла у Тирани.

У свом обраћању учесницима форума, Славен Радуновић је истакао спремност Црне Горе да доприноси сарадњи у региону и да промовише заједничке интересе и позитивне аспекте међудржавних односа у Југоисточној Европи.

Радуновић је представио достигнућа и напредак Црне Горе у процесу европских интеграција, истичући да је пут Црне Горе примјер за остале земље кандидате за чланство у Европској унији.

„У духу заједничког напретка и просперитета, дајмо предност кооперацији која се темељи на партнерским односима и заједничким општим циљевима, умјесто да се фокусирамо на наше разлике“, позвао је том приликом шеф црногорске делегације Радуновић.

На маргинама скупа, посланик Радуновић сусрео се са потпредсједником ПС ОЕБС-а и специјалним представником за Југоисточну Европу Киријакосом Хађијанијем, са којим је разговарао о интензивирању регионалног дијалога на парламентарном нивоу. Специјални представник је најавио посјету званичној Подгорици, у циљу додатне афирмације сарадње са ОЕБС-ом и подршке остваривању кључних спољнополитичких приоритета, посебно у погледу даљег напретка приступних преговора Црне Горе за чланство у ЕУ.

Извор: Скупштина Црне ГореДатум: 14.04.2024.
Close
Close