Вучуровић: Срби су гарант мира
и стабилности у региону!

Вучуровић: Срби су гарант мира и стабилности у региону!

Посланик Нове српске демократије (НСД) Јован Вучуровић је “Вијестима” казао да не види како наоружавање Србије може бити опасност за Црну Гору.

“Ми смо са Србијом готово сто година били у истој држави и добро је да у свом окружењу имамо државу, која нам је пријатељска, а која развија свој војни потенцијал. Такође, овдје неки заборављају, намјерно или не, да Срби представљају више од трећине грађана Црне Горе, да је у нашем сусједству Република Српска и да су све то чињенице које говоре да је српски народ гарант стабилности и мира на овом подручју Европе, а не пријетња било коме”, сматра он.

Вучуровић истиче да је “Србија развила одличне односе и са истоком и са западом”, а своју тврдњу објашњава чињеницом да “у свом наоружању има руске мигове, а имаће и француске “рафале”, као што у оквиру ПВО система има кинеско наоружање, а уз све то и оно што се производи у самој Србији”.

“Да је та држава неком пријетња, сигурно не би имала такву подршку са свих страна. Дакле, Србија потпуно легитимно гради и развија своју одбрамбену моћ и тиме показује одговорност према себи, својим сусједима и свом народу”, закључује он.

Извор: Вијести


Датум: 16.04.2024.
Close
Close