Мандић разговарао са Генералним
директором за проширење Гертом ан Копманом

Мандић разговарао са Генералним директором за проширење Гертом ан Копманом

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић је на позив Герта Јан Копмана, генералног директора Генералног директората за сусједство и преговоре о проширењу са њим обавио телефонски разговор током ког су разговарали о бројним темама везаним за добијање позитивног ИБАР-а, отпочињања затварања преговарачких поглавља након тога, новонасталој ситуацији у Уставном суду и проблемима везаним за одсуство избора предсједника Врховног суда.

Предсједник Мандић је исказао задовољство поводом разговора, подсјећајући на недавни састанак са генералним директором у Бриселу током ког су разговарали о бројним резултатима Скупштине.

Предсједник Скупштине је апострофирао да ће Скупштина Црне Горе наставити да постиже резултате који су неопходни како би добили наша земља добила позитиван ИБАР у јуну ове године, те додао да не сумња да ће и Влада поступити на исти начин.

Генерални директор Копман је изразио посебну захвалност предсједнику Мандићу на издвојеном времену, искористивши прилику да му честита на импресивним резултатима које је постигла Скупштина на европском путу Црне Горе. Копман је закључио да сви виде Црну Гору као апсолутног лидера у региону када је у питању процес приступања ЕУ.


Датум: 17.04.2024.
Close
Close