Мандић положио вијенац поводом
Дана сјећања на жртве геноцида у НДХ

Мандић положио вијенац поводом Дана сјећања на жртве геноцида у НДХ

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић положио је данас заједно са предсједником Владе Републике Србије Милошем Вучевићем и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком вијенце поводом Дана сјећања на жртве геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у Независној Држави Хрватској на спомен подручју Доња Градина.

Мандић је вијенац посветио великомученицима јасеновачким. У свом обраћању, предсједник Мандић је истакао да му је велика част што на дан Светог Василија Острошког има прилику да се у име Црне Горе и свих њених грађана поклони сјенама страдалих у Јасеновцу и искаже осјећање наше земље према геноциду који се једино може мјерити са Аушвицом и Треблинком.

Предсједник Скупштине је истакао да је овај геноцид дуго скриван од јавности, али да је сада мјесто гдје се окупљамо и чувамо сјећање српског народа и свих оних који су страдали са нама, прије свега јеврејског и ромског народа.

„Имам обавезу да вам пренесем поруку и као предсједник српске политичке националне организације у Црној Гори да не сумњате у ваше сународнике из Црне Горе. Ми смо прошли много тога.

Разбили су нам заједничку државу са Србијом, протјеривали су нам српски језик, пријетили су нам да ће нас на тракторима протјерати у Србију и вршили насилну асимилацију, али се све промијенило када су ударили на нашу Цркву и наше светиње.“ – истакао је предсједник Мандић.

Мандић је апострофирао да ових дана врши велики притисак на премијера Спајића и Владу Црне Горе да одустане од намјере да у УН подрже Резолуцију која је јасно уперена против српског народа, Републике Српске и Србије и да ће наставити то да ради.

"Нисмо ми везани за било какве фотеље, иако се данас врше најгоре прљаве кампање, али желимо да имамо ваше разумијевање и разумијевање ових невиних душа које се налазе иза нас, да знају да ми нећемо дозволити и да је црвена линија повратак оног који нас је дискриминисао и који је уништавао Српство у Црној Гори." - додао је Мандић.

Он је закључио да ће урадити све што је у његовој моћи да заједно са Српском православном црквом, нашом браћом уједињени као српски политичари и српски народ заустави премијера у једној лошој и опасној намјери.


Датум: 12.05.2024.
Close
Close