Мандић са министром Вакуфа и
исламских питања државе Катар

Мандић са министром Вакуфа и исламских питања државе Катар

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић састао се данас са Њ.Е. Ганемом бин Шахином бин Ганем ел Ганимом, министром вакуфа и исламских питања у Држави Катар.

Предсједник Мандић је, прије свега, пожелио добродошлицу минстру у Скупштину Црне Горе, истичући да му је велика част што има прилику да се састане са њим.

Мандић је министра вакуфа упознао са тренутном политичком ситуацијом у земљи, посебно се осврнувши на односе Скупштине Црне Горе са вјерским заједницама. У том контексту, предсједник Скупштине је истакао да су са њим разговарали представници Српске православне цркве, као и Римокатоличке цркве у Црној Гори, те да их је упознао са идејом усвајања Закона о реституцији, који би како је навео, омогућио да се у оном обиму који је данас могућ исправи неправда која је причињена од стране комунистичког режима након 1945. године. Додао је да вјерује да ће такав разговор имати и са реисом Исламске заједнице у Црној Гори.

Предсједник Скупштине је истакао да је од изузетне важности даљи развој економске сарадње са Државом Катар, али и отварање Црне Горе за инвестиције из других земаља Блиског Истока, додајући да се управо међусобном комуникацијом боримо за бољу будућност.

Министар вакуфа и исламских питања се захвалио предсједнику Мандићу на састанку, додајући да изузетно цијени његово искуство и јаку вољу када је у питању подизање сарадње наше двије земље на виши ниво.

Исказао је увјерење да ће предсједник Мандић истрајати на путу изградње стабилног друштва које ће имати довољно ширине за све вјерске заједнице и у којем ће се ствари рјешавати дијалогом.


Датум: 17.05.2024.
Close
Close