Ковачевић: Српски народ је кључан фактор
стабилности у Црној Гори, али и региону!

Ковачевић: Српски народ је кључан фактор стабилности у Црној Гори, али и региону!

Садашњи сазив Парламента дао је кључни допринос када су у питању реформе које су се десиле у Црној Гори, иако је то синергија рада Владе и Парламента, казао је посланик Нове српске демократије и предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић, гостујући на Српској РТВ.

Он је у емисији „Са Српском у центар“ казао да је осамнаест година од референдума и независности Црне Горе, данас политичка клима знатно боља.

“Српски политички фактор дао је значајан допринос када је у питању стварање функционалног система. Парламентарна већина је настала на оним темама и циљевима који нас спајају, а не на оним који нас удаљавају. Показали смо да можемо да дјелујемо ефикасно и да рјешавамо бројне проблеме. Српски народ у Црној Гори је поправио свој положај данас и ми смо у стању да ово друштво учинимо бољим, али и да наставимо да поправљамо положај нашег народа у друштву”, додаје Ковачевић
.
Поручује да смо “за разлику од 2006. године и времена владавине Мила Ђукановића, када смо имали скоро па приватну државу, и када је темељ те државе било анти-српско дјеловање, данас ипак дошли у ситуацију да имамо различите политичке структуре, које се различито опредјељују у односу на разна политичка питања”. 

Поручује да данас, поред предсједника општина имамо и предсједника Скупштине који долази из српске странке.

“Видимо и матуранте који пјевају пјесме које би они радо забранили, тако да се показало да систем није успио да сломи дух нашег народа и да га индоктринише“, казао је Ковачевић.

Када је у питању предложена Резолуција о Јасеновцу, како додаје, која ће се ускоро наћи пред посланицима, види се коме су заиста важне жртве, коме је заиста важно да им се ода почаст и осуде злочинци, а коме све те теме служе за дневно-политичка поткусуривања.

“Видјели сте да су из ДПС-а згранути поводом предложене Резолуције и говоре да ћемо покварити односе са комшијама и угрозити ЕУ пут Црне Горе, а не обазиру се на жртве и нестаје емпатија какву показују када је у питању Резолуција о Сребреници. То само показује да је у њиховој бити анти-српско дјеловање и да они у суштини и не поштују жртве које су страдале у грађанском рату на простору БиХ”, казао је Ковачевић.

Он је подсјетио да је Општина Никшић ове године обиљежила 22. април као дан сјећања на жртве геноцида у Јасеновцу и НДХ, кроз сарадњу са Музејем жртава геноцида из Београда и Дејаном Ристићем, који је сада министар за информисање у Влади Србије.

Након три године које је провео на челу Општине Никшић, Ковачевић је оцијенио да су резултати сјајни, упркос бројним опструкцијама на које су наишли.

„Први проблем и опструкција са којом смо се сусрели, када сам дошао на мјесто предсједника, јесте да смо тада на рачуну Општине имали свега милион и по евра и то је било довољно за свега двије до три плате. Данас на рачуну имамо преко седам милиона евра и стабилне финансије. У претходне три године смањили смо незапосленост за 42% и око пет хиљада наших суграђана је добило посао“, казао је Ковачевић на Српској РТВ.Датум: 20.05.2024.
Close
Close