Милутин Ђукановић: На Билећком
језеру могуће и соларне електране

Милутин Ђукановић: На Билећком језеру могуће и соларне електране

Валоризација потенцијала Билећког језера пружа велике шансе и Црној Гори и Републици Српској, казао је предсједник Одбора директора Електропривреде Црне Горе Милутин Ђукановић. Истакао је да постоји могућност и соларних електрана на Билећком језеру, те да је договорено да се формира једну радна групу која ће одабрати најбоље идеје.

Предсједник Одбора директора ЕПЦГ Милутин Ђукановић гостујући у "Добро јутро Црна Горо" на ТВЦГ је казао да је ово само почетак валоризације потенцијала Билећког језера.

"Од 1994. године нико из Црне Горе није имао ни један цент користи од Билећког језера. Ово је само почетак валоризације потенцијала Билећког језера и ми смо јуче наишли на лијеп сусрет са представницима Владе Републике Српске и руководством Електропривреде Републике Српске и за тај дио смо се одмах договорили", истакао је Ђукановић.

Валоризација тог потенцијала, каже Ђукановић,  пружа велике шансе и Црној Гори и Републици Српској.

"Постоји потенцијал за изградњу нових електроенергетских објеката као и можда да се искористи евентуално и та идеја да се ријеши односно снабдијевање читаве Боке Которске", казао је Ђукановић.

Он је нагласио да постоји могућност и соларних електрана на Билећком језеру, реверзибилне електране, те да је договорено да се формира једну радна групу која ће одабрати најбоље идеје.

Ђукановић је нагласио да су пројекти у области енергетике стратешки и да њихова реализација траје преко десет година, али да је важно да се дефинишу праве идеје.

"Има пуно идеја и то нас понекад развлачи и ствара код нас недоумицу и формирање ове радне групе у којој ће бити укључени представници Владе и Републике Српске и Црне Горе и представници електропривреда ће урадити то да дефинишу које су то најбоље идеје па да се полако креће у реализацију", поручио је Ђукановић.Датум: 28.05.2024.
Close
Close