Милутин Ђукановић: Нисмо одустали
од накнадне за Билећко језеро

Милутин Ђукановић: Нисмо одустали од накнадне за Билећко језеро

Ђукановић је рекао и да ће се примијенити законске норме које се примјењују за општине у Републици Српској, али и да ће бити формирана заједничка радна група која ће разматрати идеје за искоришћавање потенцијала Билећког језера
Општина Никшић приходоваће 600.000 еура годишње на основу потопљеног земљишта за потребе Билећког језера, а држава није одустала од накнаде за претходних тридесет година, када та накнада није уплаћивана, казао је гостујући у Бојама јутра Телевизије Вијести, предсједник Одбора директора, Милутин Ђукановић.

"Чујем представници бивше власти, СДП-а саопштавају како смо се одрекли. Ничега се ми нијесмо одрекли од 1994. до 2024. Они нијесу приходовали један цент. Постоје ту хиљаду аргумената и са њихове стране и са наше. Договорили смо се да се проучи та документација. Нико никоме неће моћи нешто да поклони, али такође никоме неће моћи нешто да узме, уколико не постоји валидна и законска документација", истакао је Ђукановић.

Он је додао и да ће се примијенити законске норме које се примјењују за општине у Републици Српској, али и да ће бити формирана заједничка радна група која ће разматрати идеје за искоришћавање потенцијала Билећког језера.

"Захваљујући четвртини воде из Билећког језера, производи се значајна електрична енергија. Највише бенефита од те електричне енергије има Хрватска и Херцег-Босна. То је, кажем, комплексна прича, не бјежи нико ни од арбитража, али док дођемо до арбитража, ајмо да валоризујемо тај потенцијал, да у наредном периоду остваримо значајну корист за Црну Гору. А ово ћемо видјети и укључиће се и правници, и адвокатске канцеларије, међународне ако је то потребно. Коме пада на памет, ако имамо чврсту документацију, да не покрене процедуру потраживања одређених средстава", казао је Ђукановић.Датум: 29.05.2024.
Close
Close