НСД НК: ДПС и Весна Звицер желе
Никшић да врате у криминално ропство

НСД НК: ДПС и Весна Звицер желе Никшић да врате у криминално ропство

Координисана акција Весне Симовић-Звицер, ДПС Никшић и појединих нелегетимних представника синдиката ЕПЦГ – Жељезара која се ових дана води против предсједника Одбора директора ЕПЦГ Милутина Ђукановића, јасно показује одакле се шаљу директиве и ко им је главни трн у оку.

Немамо сумње да је грађанима Никшића и Црне Горе било смијешно читати саопштење ДПС-а у којем се они постављају у улогу заштитника права радника и имају дрскости да Милутина Ђукановића, човјека који је препородио ЕПЦГ и комплетан енергетски сектор, сада прозивају за наводни мобинг.

Трагикомично је, драги суграђани, да они који су током своје владавине затворили бројна предузећа и број радника свели са 7000 на 0, а бројне институције „очистили“ од политичких неистомишљеника, држе моралне тираде, вјероватно мислећи да је народ заборавио њихова непочинства и уништавање Црне Горе.

То је онај исти ДПС који за 40 година није направио нити један нови kW извора електричне енергије и који је приватизацију ЕПЦГ спровео под, у најмању руку, занимљивим околностима, јер је прихваћена понуда била 30% мања од највеће, док се том приликом такође омогућило да Прва банка Аца Ђукановића буде привилегована.

Преостале ћелије партије Мила Ђукановића које се налазе у појединим синдикалним организацијама на све начине покушавају да створе што је више хаоса и саботажа, не би ли зауставили велике пројекте који за циљ имају да овај град и наша земља напредују, а које су препознали како наши грађани, тако и бројни међународни партнери.

Када су у питању спискови бирача ДПС-а, у претходним саопштењима синдикалне ћелије те партије саме признају да их посједују али неће никоме да их доставе. Због тога их позивамо да их јавно објаве, јер сви знамо да је ДПС водио регистар бирача у предузећима. ДПС ћелијама у синдикату поручујемо да слободно изнесу било какав доказ да је било ко из НСД тражио да запослени не гласају за неку опцију, јер знамо да таквог доказа нема. Ми нисмо ДПС, нити ћемо икада бити као ДПС. Додатно, запошљавање у Жељезари су доминантно радили чланови синдиката у договору са бившим извршним директором. Када је у питању мобинг очекујемо да надлежни органи утврде ко је вршио исти, да ли Милутин Ђукановић над било ким или ДПС активисти над садашњом извршном директорицом.

У одбрану ДПС активиста у синдикату Жељезаре стаје и Весна Симовић-Звицер, која је сама препозната по бројним аферама, од намјештања питања за испит судијама, до њеног напрасног пресељења у Шавник и учешћа у ДПС акцији прекрајања изборне воље у тој општини. Врло је интересантно да се Симовић-Звицер позива на ИБАР и европске тековине, док са друге стране покушава да фалсификује податке и непобитне чињенице.

Грађанима је све јасно. Они јако добро знају ко је Милутин Ђукановић, који је заједно са предсједником Општине Никшић Марком Ковачевићем препородио наш град, а још боље знају ко су ДПС и некадашња предсједница Судског савјета Весна Симовић-Звицер.

Знају грађани да ЕПЦГ више не плаћа CO2 кредите ДПС тајкунима, већ ЕКО Фонду који даје суквенције грађанима и да је кроз пројекат Солари, који је у региону по мишљењу стручне јавности препознат као један од најбољих, омогућила да 4500 потрошача постану произвођачи и да зарађују од продаје електричне енергије. Отворена су бројна радна мјеста, почиње се са радом на ВЕ ГВОЗД снаге 60MW, ради се и 8. агрегат на Перућици снаге 54MW и коначно ће се након 50 година започети радови на тунелу који спаја језера Крупац и Слано. Све ове резултате грађани препознају и управо због тога гнусне лажи које се износе против Милутина Ђукановића падају у воду.

На самом крају, позивамо СДТ да испита како су предузећа пословала за вријеме владавине ДПС-а, а како раде сада. Ми се залажемо да Никшић и Црна Гора раде, док се остаци остатака ДПС-а уз своје последње репове у јавним предузећима боре за то да нашу земљу врате у криминално ропство Мила Ђукановића и његове клике.


Датум: 10.06.2024.
Close
Close