Миличић: Да би била европска,
Црна Гора мора бити и српска

Миличић: Да би била европска, Црна Гора мора бити и српска

Са неописивом лакоћом се ових дана на насловним странама новина, интернет портала, али и у прајм-тајм информативним емисијама форсира наратив који је на ивици отворене србофобије.

Позивају се бројни аналитичари, чиновници у пензији, политички представници који немају готово никакву подршку међу бирачима да коментаришу присуство предсједника једине српске националне странке у Црној Гори, као и њених посланика и функционера на, пазите сад – Свесрпском сабору. Просто се чуде – како то Срби са Србима? Јерес.

Поједини чак говоре о инфериорном положају, претпостављам јер је то потреба њихове подсвијести да створе пројекцију да сваки однос мора бити онакав какав су научили – надређени и подређени. Управо њих бих питао – а да ли сте ви уопште чули о чему је Андрија Мандић говорио у Београду?

Наравно да нисте, јер вама није у интересу да то чујете, већ само да понављате излизане фразе о великосрпском национализму, јер за вас други и не постоје.

Да не буде никакве забуне, анти-српским круговима није проблем нити ко организује, нити ко долази на Свесрпски сабор, већ је проблем што се такав догађај уопште и одржао. Било какво јачање веза међу Србима у региону и свијету за њих је ноћна мора.

Таквима, наш народ је једино добар док је у подређеном положају у односу на друге, па им је вјероватно још више запарало уши што донешена декларација констатује да нема никаквих префикса испред нашег народног имена, већ да ми као народ имамо право да се називамо просто и једноставно – Срби.

Да завршим на мало позитивнијој ноти, јасно је због чега се објављују овако агресивни уредци – пројекат Црне Горе као анти-српске државе доживио је крах и појединци и даље не могу да се помире са тим. Видјели смо да је такав пројекат слијепи колосијек и да једино погодује криминалном режиму који је желио своју приватну државу.

Свима нам је у интересу да Црна Гора буде дио Европске уније, а видимо да најбоље резултате на том путу постижемо управо откада су и Срби, заједно са другим народима, заступљени на највишим функцијама одлучивања. Зато шаљемо јасну поруку свима који још увијек желе Црну Гору као анти-српску државу – да би била европска, Црна Гора мора бити и српска.


Датум: 10.06.2024.
Close
Close