Ковачевић отворио реконструисану
улицу Воја Деретића

Ковачевић отворио реконструисану улицу Воја Деретића

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић са сарадницима отворио је Улицу Воја Деретића, заједно са Предрагом Деретићем, његовим унуком.

Изразивши велико задовољство отварањем реконструисане Улице Воја Деретића, предсједник Ковачевић је казао да је Никшић добио улицу која ће унаприједити квалитет саобраћај и растеретити проток возила у граду.

„То је примјер тимског рада ове локалне самоуправе. Посебно нам је задовољство што је са нама потомак Воја Деретића – унук Предраг, који је дошао из Београда, специјално за ову прилику, на чему му се посебно захваљујемо. На овај начин смо показали да чувамо успомену на тог човјека. Овом реконструкцијом улице, поред тога, естетски смо уљепшали овај дио града и побољшали безбједност учесника у саобраћају. Поносан сам на све оно што смо заједно урадили и у наредном периоду трудићемо се да имамо још оваквих пројеката. Оно што је још важно, а наслања се на име и улицу Воја Деретића, јесте да је Управа за капиталне инвестиције расписала тендер за другу и трећу фазу изградње Ватрогасног дома, тако да ће се до средине наредне године завршити нови Ватрогасни дом. Ми смо као локална управа опредијељени да радимо, а грађани то виде, што нам даје подстрека да у будућности имамо што више оваквих пројеката. Читав један систем одлично функционише и ова завршена реконструкција томе најбоље свједочи“, поручио је Ковачевић.

Предраг Деретић се захвалио Општини Никшић, предсједнику Ковачевићу на позиву да дође у Никшић и на приређеној добродошлици.

„Истакао бих две важне ствари: прва је што се одржава сећање на моју породицу Деретић, што улица задржава то име и што је овако реновирана, а друга је што сам ја први пут у Никшићу“, казао је Деретић.

Извор: Општина Никшић


Датум: 11.06.2024.
Close
Close