Дио смо јединствене парламентарне већине
и нећемо се одазвати на позив Милатовића

Дио смо јединствене парламентарне већине и нећемо се одазвати на позив Милатовића

Нова српска демократија се неће одазвати позиву за састанак предсједника Црне Горе Јакова Милатовића. Дио смо јединствене парламентарне већине која је дефинисана потписивањем коалиционог споразума у октобру прошле године, те се у том контексту у потпуности солидаришемо са нашим колегама.

Унутрашњу и спољну политику води Влада Црне Горе и сматрамо да би своја сазнања везана за даље смјернице на европском путу, уколико су толико важна колико Милатовић тврди, требао да подијели са надлежном граном власти, али опет нипошто не на начин да се поставља као нека врста разредног старјешине.

Састанци лидера парламентарних странака са предсједником државе су предвиђени Уставом и законом само у случају давања мандата за састав Владе, па се даље поставља питање зашто предсједник Милатовић све ово чини?

Одговор је поприлично јасан, јер смо ових дана свједоци да г. Милатовић, који би требао да буде предсједник свих грађана, готово свакодневно излази са ставовима који апсолутно поларизују друштво. Све то неописиво личи на праксу бившег предсједника ове земље Мила Ђукановића, који је покушао да се наметне као отац нације и који би заправо требао да буде грана власти изнад осталих, која све контролише и наводи.

Овим путем позивамо да се сви окупимо око онога што нас спаја и да се фокусирамо на рад у интересу грађана Црне Горе, јер они од свих нас очекују бољу, стабилнију и сигурнију будућност, а не да допустимо да једна политичка личност покушава да глуми супериорност у односу на све остале.


Датум: 04.07.2024.
Close
Close